Blue Mountains
21 december 2014 - Blue Mountains, Australië
De koffer ging met veel moeite dicht daarom moesten de wandelschoenen aan in het vliegtuig: charmant is natuurlijk anders. In mijn handbagage had ik een leuk jurkje en slippertjes gestopt zodat we bij het landen even snel zouden kunnen omkleden voordat we onze mannen weer zouden zien.
Na een soepele vlucht van 3,5 uur zette het vliegtuig voet aan land en nadat we de gate doorliepen (op wandelschoenen en met harembroek) stonden daar tot onze grote verrassing onze mannen al! Fantastisch om elkaar weer te zien na zo'n lange tijd! Ze mochten door de douane naar de gate, geen tijd om om te kleden dus, maar eigenlijk maakte dat niet meer zoveel uit, het was gewoon zo fijn om weer samen te zijn.
De volgende dag zijn we met de trein afgereisd naar de Blue Mountains. Na een ritje van 2 uur en wat gesleep met bagage kwamen we aan in Katoomba, bij een leuk hostel. Die middag zijn we na een lekkere lunch naar de Three sisters gewandeld en hebben we een kleine wandeling gemaakt. Daarna terug naar het hostel om te douchen en te koken. Tijdens het douchen hoorde ik Moreen ineens gillen en daarna hard lachen, Sander was onderuit gegaan in bad, met douchegordijn en al. Het was best grappig, maar later bleek dat de val toch wat harder aan was gekomen en dat Sander zijn enkel flink bezeerd had. Die avond zijn we naar het ziekenhuis gegaan en na 5 uur wachten gelukkig te horen gekregen dat zijn enkel niet gebroken was. Gewapend met oud-middeleeuwse krukken zijn we terug naar het hostel gegaan, wel een domper want Sander kon niet meer mee met de wandeltochten.
De volgende dag hebben we een schitterende wandeling door de Federal pass gemaakt. Donkere wolken begonnen samen te pakken, maar precies op dat moment waren we aangekomen bij een schuilplek, good Karma. Het was een flinke afdaling en om weer omhoog te komen kun je gebruik maken van een steile skytrain (52 graden). Het was minder spannend dan het klinkt maar wel heel fijn dat we niet omhoog hoefden te lopen. Anders hadden we terug gemoeten via de Giant Stairway (de naam zegt het al...). De dag erna zijn we naar de Wentworth falls gelopen, waanzinnig mooi! Deze wandeling was nog mooier dan de eerste, het landschap was heel afwisselend (bos, watervallen, kloven, rotsen), heel gaaf om te zien. Na 3 dagen in de Blue Mountains zijn we nu in Sydney, daarover later meer.

Na 3 maanden maakt het denk ik echt niet uit of je in harembroek en bergschoenen je vriend weer ziet ;) Ook daarin zul je er in zijn ogen heerlijk uitzien! Toch..Ed? Wat een mooie foto's, echt prachtig daar. Nog even en dan begint 2015. We hopen dat het voor jullie allemaal een fantastisch jaar mag worden. Wens Sander sterkte. Allemaal een hele mooie jaarwisseling!!
Liefs van ons xx