Rotorua, Thermal Wonderland

14 januari 2015 - Rotorua, Nieuw-Zeeland

Nog nooit zoiets fascinerends gezien! In Rotorua zijn meerdere plaatsen in de stad waar de stoom uit de grond komt en allerlei borrelende geluiden te horen zijn. De stad kookt! Modder, water, stoom en een eierlucht waar je u tegen zegt.

Wai-O-Tapu is het thermische wonderland met kraters, borrelend water, modder en meren. Rond de meren en kraters zijn allerlei schitterende kleuren te zien veroorzaakt door o.a. zwavelgassen. Mooi is het zeker.

Ook zijn we zijn een Maori village (Whakarewarewa en dat is de korte naam) geweest waar de mensen gebruik maken van de gloeiendhete grond voor het koken van maaltijden. Zo hebben ze een stoomoven en een heet waterbron (120 graden) midden in het dorp waar groenten en eitjes koken een eitje is, en een warm water meer om lekker te relaxen. Naast het dorp is een hoge geiser die ieder uur tientallen meters de lucht in spuit. Toen wij er waren ging ie alleen nét even niet en het dorp ging om 5 uur “sluiten” dus hadden we pech. Late as usual.

De dag erna hebben we paardgereden in de omgeving van Rotorua. Het waren oud-racepaarden en dat hebben we geweten! Ze hadden er wel zin in! Een hele speciale gang “canter” waarbij twee benen aan één kant tegelijk opgetild was deze paarden niet onbekend, voor mij wel. Een heel natuurlijke gang aldus onze héél plat pratende Australische gids (ik verstond niet eens de helft van wat hij zei).